2006. október 26.

HVG videók a 23-i tüntetésről

Elég közelről készült videók az egymással szembenéző rendőrökről és a tüntetőkről. Összecsapás nincs, de azért így is kiérződik a hangulat.

Az én kérdésem ezek után az, hogy MI A HALÁL értelme van kukákat borogatni, felgyújtani, barikádot építeni? Mit reméltek, mire vágytak, mi volt ezzel a cél? Komolyan érdekelne.

A hvg.hu tudósítója az első vonalból készített felvételeket a rendőrökkel farkasszemet néző zavargók közül az Astoriánál. A rendfenntartók arra vártak, hogy megfelelő erősítést kapjanak, és saroktól sarokig szorítsák ki a főútvonalkról a tömeget.

A halogató taktika magyarázata, hogy a kifáradó emberek távozásával egyre fogyatkoztak a legmilitánsabb elemek háta mögül a jelenlétükkel támogatást adó emberek. Így minden perccel nőtt az esélye, hogy komolyabb erőszak nélkül lehessen feloszlatni a tömeget. Ez csak éjjel 2 órára következett be.


A jóslatom a következő: nem 23-án volt az utolsó zavargás. Lesz még Magyarországon ilyen. De talán a pógárok is megtanulják, hogyha a rohamrendőrök hangosbemondón felszólítják őket, hogy takarodó van a műveleti területről, mellettük meg suhancok hörögnek és hadonásznak botokkal, akkor talán érdemes tényleg félrehúzódni. Majd legközelebb.

Koevolúciót jósolok, mind a tüntetők, mind a rendőrök módszerei fejlődni fognak a továbbiakban.

Ja, és ha még sokat próbálkoznak, előbb utóbb meghal valaki. It's all fun and games till someone gets hurt.

Orbánnak és Gyurcsánynak is melegen gratulálok eddigi szép teljesítményéhez, csak így tovább! Jó ilyenkor magyarnak lenni, büszkék lehetünk mindannyian.

HVG: Utcai harc testközelből





2 megjegyzés:

  1. Jó ilyenkor magyarnak lenni. Az egyszer biztos.

    VálaszTörlés
  2. Eye. Until someone loses an eye. Kerdezd meg a fiadat hogy szokta mondani a tanitoneni :-)

    VálaszTörlés