2006. október 24.

Tisztaság, városkép



Sok tüntetős képet nézegettem mostanában és feltűnt némelyiken, mennyire ocsmányul tele van tagelve a város. Ez azért feltűnő, mert ahol lakom, illetve amerre dolgozni járok elég tiszta és viszonylag szépen karban van tartva. Mikor Budapestre érkezem, az is fel szokot tűnni, milyen sok a reklámposzter és mennyire rosszul karbantartottak az utak.

Az is igaz, Nashville-ben viszont a picit is koherens városkép koncepciója ismeretlen és az épületek némelyike önmagában nézve is hihetetlenül ocsmány bír lenni. Skyline azért van, mert annak lenni kell.

Eddigi városnéző túráim alapján megállapíthatom, hogy a mi irodaházunk egész Nashville legrusnyább épülete, leginkább egy óriási istállóra emlékeztet kívülről. Ehhez képest belülről teljsen ok. Még furcsább, hogy egy igencsak drága étteremnek (Wild Boar) adott otthont, amely legnagyobb meglepetésemre csak pár hónapja ment csődbe. Meggyőződésem, hogy pénzmosó vállalkozás volt, mert nincs az az isten, hogy épelméjű ember 50-100$-ért egy ilyen rút hodályba menjen vacsorázni. :)

2 megjegyzés:

  1. Csődbe ment a Wild Boar? Akkor hol pecáztok mostanában ebédre? ;-) Ami a tageket illeti, a helyzet valóban rémes, a nagykörúton nincs olyan ház, amelynek a földszintje ne lenne teljesen összekenve. Amikor elkészültek az új villamosmegállók, két napba se telt, máris megjelentek az első firkák. Kicsit olyan ez, mint az autóembléma-lopkodás a kilencvenes évek elején, csak csúnyább és feltűnőbb.

    VálaszTörlés
  2. a picsába, pedig egyik nagy vágyam az volt, hogy egyszer beülünk a vaddisznóba vacsorázni este 7-kor és integetünk ....
    firkálás: a sok kis identitás zavaros köcsög nem tudja eldönteni, hogy feka repper legyen, grafiti művész vagy deszkás ... egyik sem! magyarországon élsz! basszájba.

    VálaszTörlés