2007. január 1.

A statisztika magáért beszél

Döbbenetes.

4 megjegyzés:

  1. Krák. Nem tudom, hogy a fiúk az eSolutionsDatánál mennyire voltak vicces kedvükben, amikor a fenti ábra alá ezt írták:

    "We hope you don't read until here because basically, the statistic above is totally fake. But it looks so authoritative that you can print it out anyway to carry it into the meeting to prove a point."

    Meg ezt:

    "The data from the survey include number of women employed, number of production or nonsupervisory workers, average hourly earnings, average weekly hours, average weekly earnings, average weekly overtime hours in manufacturing industries, and quite a bit of mumbo-jumbo."

    Lehet, hogy ettől még a felmérés eredményei pontosak, és csak az apróbetús rész a vicc, de én inkább hajlok arra, hogy elhiggyem az apróbetűt, és kétkedjek a felmérésben.

    VálaszTörlés
  2. Valaki nem olvasta el mire valo az egesz oldal :-)

    Attol meg igaz, en naponta 3-4 dolgot megnezek a wikiben, igazi enciklopediaban meg kb semmit mert a kovetkezo lepes a szakirodalom, de ez meg nem jelenti a rendesek halalat :-)

    VálaszTörlés
  3. Dávid érdemes megnézni, miről szól az eSolutionsData nevű oldal. :)

    Egyébként lexikonhasználatról lesz még külön poszt. Teljesen komoly és mélyenszántó lesz.

    VálaszTörlés
  4. Megvan az Encarta Reference Library 2005 DVD, anno igen sokat nézegettem; amikor még azt se tudtam mi fán terem a wiki. Tök jó csak úgy a vakvilágban kurkászni, olvasgatni.

    Bár imádom a kézzelfogható papírt, de azon az adathordozón enciklopédiát nem olvasok :)

    VálaszTörlés