2007. április 9.

Twitter és az idétlen szokások

Január óta tesztelem a twitter-t, a twitterific nevű alkalmazáson keresztül (a natúr twitter site gyakran nagyon lassú). Elsősorban kiváncsiságból, rá akarok jönni, jó-e nekem valamire. Próbaüzemként jobbra látható mostantól egy doboz. Akik nem ismernék mi ez, azoknak nagyon tömören: max 140 karakteres mikro-blogpost.

A Twitter egy már-már gyomorforgatóan divatdolog, mint a Moncsicsi volt óvodában (ennek hasonlóan undor-divat amerikai megfelelője a Chia Pet). A twitterben a legidegesítőbb, az a jelenség, amit a hasonlóan atom-agyatlan iwiw üzenőfalon láttam először a gyakorlatban.

A következőről van szó. Mindenkinek vannak ismerősei és mindenki csak az ismerősei üzenetét látja, azokat viszont mindig. Mondjuk A ismeri B-t és C-t, de ők nem ismerik egymást. Addig ok, amíg csak információkat közölnek egymással, pl. "egy irtózatosat fingottam, és pont utána bejött a főnököm, de úgy csinált, mintha nem vette volna észre".

A gond akkor kezdődik, amikor elkezdenek kérdezz feleleket játszani. B megkérdezi ismerőseit: "mennyibe kerül egy fapados hónap végén Párizsba?" Erre A visszaírja: "szerintem 30k-nál többet semmiképpen ne adj érte". Namost mivel C nem ismeri B-t, ezért nem fogja látni a kérdést, csak a választ, ami kontextusától megfosztva teljesen értelmetlen zajjá válik.

Ez annyira idegesítő, mint mikor valaki ordítva telefonál. Én személy szerint sikítva kapkodok ilyenkor a leiratkozó gomb után.

Hogy jót is mondjak a twitterről: minimális energiaigénnyel írhat valaki magáról dolgokat, ami hasonló, mégis másfajta életérzés, mint egy blogon. Kicsit úgy aránylik a bloghoz, mint az instant messaging az emailhez. Majd meglátjuk, hogy jó-e valamire.

8 megjegyzés:

  1. szerintem faszság, kis köcsög hipsztereknek való akik horádástúl áramlanak a különbözö szósolnetvörkös héngáoutplészes idiótizmusok között, mint májspész, iwiw, stb. miközben a szaros telfonjukat töcskölik nehogy offlány kerüljenek egy perce is ... megöregedtem :)
    na de a gugli májmeppes dolga az tényleg kúl

    VálaszTörlés
  2. Itt halt meg a magyar nyelvtan idegen szavakat átvevő része. :)

    VálaszTörlés
  3. ja bocsi, elvétettem egy pár vesszőt :)
    de azt akartam mondani, hogy a "csiripelő" szolgáltatás kis homoszekszuális divatmajmoknak való akik hordákban áramlanak az különbözö szociális hálókba, ahol szabadon fejezhetik ki kreatív egyéniségüket és hasonló érdeklődésű pajtásaikkal könyed szórakozásba feletkezhetnek. Ilyen helyek például az "én helyem". Mindeközben kézi-telefonjukon rövid üzenteket küldnek vidám társaiknak, akik a kommunikáció vérkeringésébnen maradva akár az itt említett "csiripelő" nevű helyen figyelik és üdvözlik, a tényt: "pisti beszart".
    Hozzáteszem, szerintem a "szemüveg" "a én kicsi térképem" elnevezésű szolgáltatása igencsak nagyszerű találmány

    VálaszTörlés
  4. ez rozsaszin bameg.

    VálaszTörlés
  5. kritikus: ez van, mikor az ember színtévesztő. :) Mentem és szépen begépeltem a színválasztó dobozba, hogy #DDDDDD, az a biztos.

    VálaszTörlés
  6. ize, elfelejtettem. Nem egetni akartalak vele csak ez volt az elso benyomasom mikor meglattam :-)

    VálaszTörlés
  7. Semmi gáz, kösz, hogy szóltál. Ha mondjuk vak lennék, és fordítva venném fel valami ruhadarabomat, akkor is értékelném, ha szól valaki. :)

    VálaszTörlés
  8. Baorm, a google nem is szemüveget jelent

    VálaszTörlés