2008. május 23.

Olajcsúcs vegyes 1.

Öt éves szolgálat után, ma búcsúztatta a cég olajcsúcs-értő magyar kollégámat, Gyuri bácsit, aki búcsúajándékként kapott kézzel és napelemmel is működő elemlámpás rádiót, zsebbe dugható, legyezőként kinyitható, mobil eszközök töltésére használható napelemet és egy kanna benzint, amire a kollégák a ráírták az aznapi benzinárat. Az óhazába visszatérve passzívház építésére készül.

Közben a felfelé menetelő olajár (tegnap 135$) miatt az olacsjúcs-elmélet kezdi elérni a mainstream sajtót. Pölö CNBC videó, Index cikk, interjú stb.

A nap vicces híre, hogy itt, Tennessee-ben a magas benzinárak miatt egy farmer átállt a traktor használatáról öszvérekre, mert olcsóbb: állítólag 70 dollárt spórol meg így naponta. A videó jó szövegértési gyakorlat angolul tanulóknak, aki megérti a nyilatkozó papát, annak nincs mitől félnie a szóbelin. Bátyja ezzel kapcsolatos idézetével zárnám mai olajcsúcs-híradónkat: "It's the way of the future."

4 megjegyzés:

  1. Mintha a Simpsonsból vágták volna rá a hangsávot.

    VálaszTörlés
  2. Nem semmi az öreg. A fiát sem triviális megérteni, de a papát tényleg háromszor kellett meghallgatnom, hogy a felét felfogjam. Le tudná valaki írni, hogy mit mond a "hook it up to a har', har' it off" előtt? Na meg után? :-)

    VálaszTörlés
  3. bácsi ökrét köti ekéjéhez majd boronájához.
    városi gyerekenek egy kis segítség:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Plough
    http://en.wikipedia.org/wiki/Harrow_%28tool%29

    VálaszTörlés
  4. Ez most jött, jó kis válogatás: http://tinyurl.com/5p66yp (Sliderocket prezi, flash szükséges.)

    VálaszTörlés