2006. augusztus 31.

Wikipédia: a folyamatosan beömlő trutymó



Hihetetlen az a trutymómennyiség amivel naponta lehet találkozni a magyar Wikipédiában.

Főleg az áltudományok frontján áll vesztésre egyelőre a projekt.

Mostani kedvenceim:

  • Heribert Illig, a kitalált középkor atyja. Az angol cikkel ellentétben még említés sincs arról hogy egyáltalán kétely merülne fel a tekintetben, hogy valódi történész vagy esetleg Danikenhez hasonló BAROM KÓKLER.
  • Nostradamus: a szócikk egy legendagyűjtemény természetesen tényként tálalva. A könyvéről szóló cikkben a szkeptikusok gonosz "materialisták", akiket a kapcsolódó szócikk "Modern jóslásellenes támadások" alcím alatt tárgyal. Vesd össze az enyhén szólva más hangvételű és minőségi angol cikkel, de előtte keríts zsebkendőt, mert sírni fogsz.
  • Jóslás szócikk, az évszázad understatementje. Hogyaszongya: "Kritikái: Több nagy prófétának nem vált valóra minden jóslata (pl. Hitlert Nostradamus szerint vasketrecben hurcolászták volna a világháború után. Ám a próféciát Hitler is ismerte... és nem vált valóra). Feltételezhető és logikus hogy az "előre elrendelés" azaz a sors nem egy gépies folyamat, nem feltétlenűl részeiben, hanem összességében valósul meg."
Bőgni tudnék, mint egy kisgyerek. Ez és az ehhez hasonló baromságok ömlenek be nap, mint nap. De hatékonyan csak az takarítódik fel, amelyik első ránézésre zagyvaság. Ha messziről, hunyorítva nem az, vagy 1 percnél több idő kellene, hogy kiderüljön, akkor megmarad. Hónapokig, évekig.

Az egyetlen józan álláspont, ha az ember eventualista lesz, különben hogyha nem elég ostoba és/vagy hiszékeny, akkor a haját tépve megőrül a sok baromság láttán. Tehát, nem szabad azt hinni, hogy ez egy lexikon. Ez majd csak egy lexikon lesz. A távoli jövőben. Ahogy ezeket elnézem, nagyon távoli.

2 megjegyzés:

  1. Lattatlanban is biztos voltam benne, hogy minimum az egyik Gubbubu pet-projectje lesz ... :-DD

    VálaszTörlés
  2. És ezek csak a mindenki részéről ismert témák.

    VálaszTörlés