2006. december 21.

Online panaszkodás: Origo, Google Analytics

Az idealista bennem elereszt leveleket, mikor valami nem tetszik egy websiteon, vagy szofrverben. Általában nem fűzök hozzá túl sok reményt, hogy választ kapok, de mostanában két kellemes meglepetés is ért. Az egyik az Origótól, a másik a Google Analytics-től. Valahogy jó érzés, hogy van akinek számít a panaszom és veszi a fáradtságot, hogy válaszol még akkor is, ha esetleg nem tudja megoldani a problémámat. És mindezt úgy, hogy mindkét szolgáltatást ingyen használom ugye.

We must be the change we wish to see in the world. -- Gandhi


Origó levél. (Azt panaszoltam, hogy használhatatlan az RSS feedjük.)

Kedves nyenyec!

Sajnos tudjuk, hogy hibás az RSS, és nógatjuk is a fejlesztőinket, de itt iszonyú lassan mennek a dolgok - kis türelmet kérünk még.

Üdvözlettel:
Rátonyi Gábor
rovatszerkesztő


Heh, iszonyat flesbekk, sok-sok éve én is ott dolgoztam )és nagyjából megvan, hogy miről beszél. :)

A Google Analytics-nél azt panaszoltam, hogy nem látom a teljes url-t a refereknél, csak a hostnevet. Nagyon gyorsan, talán egy órán belül válaszoltak.

Hello,

Thank you for your email.

To view the page that the referred users to your site you can do a cross segmentation. To do this find a referring source in the Referring Source report that you want to see the page on. Then click on the red icon to the left of the entry. Select 'Cross Segment Performance' then select 'Content'. This will show you the page, but will not include any dynamic parameters.

For additional questions regarding e-commerce, goals, filters, tracking and setup questions, please visit the Analytics Help Center at http://www.google.com/support/analytics. If you're unable to find an answer to your question on our site, please feel free to reply to this email.

Sincerely,

Ryan
Analytics Support


Utána láttam, hogy pont itt van a kérdésemre a válasz ábrákkal, meg minden.

A Google Analytics egyébként olyan meglehetős felhasználói felülettel rendelkezik. Impresszív ábrák, grafikonok, gombócok a világtérképen, de ilyen egyszerű dolgokat, mint pl. ki linkel a lapomra nem triviális előkeresni. Befektetést igényel, hogy úgy mondjam. Hogy megtérül-e, azt majd meglátjuk...

Mindenesetre pirospont az Origónak és a Google-nek, amiért vették a fáradtságot és válaszoltak.

Apdét: az Analytics-től még később jött egy elégedettségi kérdőív. Pluszpont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése