2006. december 9.

Company of Heroes: ural

Már írtam, hogy a Quake 4 nem tudott megfogni, de ha úgy állok hozzá, hogy agyatlan lövöldözés egy fárasztó nap után, akkor lehet még jövője a merevlemezen.

Viszont a Company of Heroes demó nagyon üt. Olyan hangulata van, hogy hihetetlen, talán a Call of Duty sorozat volt, ami ezt tudta hozni nálam. Kapok pár percet, hogy megerősítsem Carentan városát a 17. SS páncéloshadosztály ellentámadása előtt. Mint egy őrült rakom az aknazárakat, szögesdrótot, géppuskafészket mindenhova, mesterlövészeket a toronyba, aknavetőket a második vonalba, tankelhárítókat a homokzsákok mögé. Az első néhány hullámot még visszanyomom, a hidak kezdenek megtelni kilőtt német rohamlövegekkel (nem tank!!!! A tanknak lehet forgatni a tornyát és emiatt drágább legyártani.) Aztán viszont a németek tüzérségi zárótűzzel egyszerűen leradírozzák a megerősített állásaimat, sőt porrá lövik a városházát is, ami a főhadiszállásomként szolgált eddig. És itt jön be a hangulat: magamban irtózatos sebességgel ismételgetem, hogy húbazmeghúbazmeghúbazmeg. Még 3 percet kell kibírni, míg ideér az erősítés. Most már az utcákban harcolok, a tankok elől a gyalogságot próbálom az épületekbe küldeni. Ennyire mélyen nem volt kiépítve a védelmem, úgyhogy teljesen kaotikus minden, a németek minden utcából kombinált támadást indítanak rohamlövegekkel és többek közt lángszórós gyalogsággal. Kérek gyorsan egy tüzérségi zárótüzet, amivel lélegzethez jutok és irányba tudom forgatni a tankelhárítóimat. Nagyon kevésen múlott, de megcsináltam. Az ellentámadás az erősítésként érkezett harckocsikkal már pulykavadászat.



Közben az épületek teljesen lerombolódtak, minden csak aknakráter.

Annyira jó volt, hogy gyorsan újrajátszottam még egyszer a küldetést. Abszolút a kivánságlistám tetejére került a szoftver.

A Rush for Berlin-t is vártam már. Magyar gyártmány, lehet-lenni-a-németekkel és a Codename Panzers bejött korábban. Viszont indítás után 10 másodperccel lefagyasztotta a Windowst, és ezzel diszkvalifikálta magát a versenyből.

1 megjegyzés:

  1. montam ma' hogy az uj munkahelyem egy irodahazban van a Digital Realityvel?
    Mi sem igazan vagyunk egy exhibicionista banda, de akkora befordult fejeket, anyam! :-)

    VálaszTörlés