2006. december 22.

Az ortodox konzervatív módon liberális egészségügyi minisztérium

Az egyik szemem sír, a másik meg sír. Vonjuk most górcső alá az eü. minisztérium teljesítményét 1 ügy kapcsán.


Az egészségügyi minisztérium által kiadott, drogokról szóló, hivatalos állásfoglalás jelentős része valójában egy svéd ortodox pszichiáter szakcikke. [...] és ennek alapján azok teljes tiltásának pártján állnak, vagyis teljes mértékben elutasítják a kábítószerek legalizálását. origo


Dr. Molnár Lajos "Az SZDSZ egészségpolitikusa, a liberális egészségügyi reform-program egyik megalkotója, a Liberális Egészségügyi Tanács elnöke."

Vegyük sorra:
  1. Magát liberálisnak mondó miniszter ortodox, mindentilos hozzáállást propagál.
  2. Az adóforintokból saját vélemény helyett letöltenek valamit az internetről. Vazze, ehhez még diploma se nagyon kell, nemhogy szakértelem, csak egy kis nyelvtudás és alapszintű számítógép felhasználói ismeret.
  3. Ezek után nem csoda, hogyha csak perrel lehet kiverni belőlük az anyagot, bár iszonyat nagy tulokság, hogy így működik egy minisztérium.
Honnantól kezdve lesz már ciki ez? Mit kell még hozzátenni a listához, hogy kénytelenek legyenek felelősségre vonni valakit?

Tököm kivan már az SZDSZ-szel is, de tényleg. A következők hiányoznak Magyarországról szerintem:

- egy rendes szocialista párt, merhogy az MSZP nem az, ahhoz túlságosan liberális a gazdaságpolitikája és le van hajolva a nagytőkének.
- egy rendes konzervatív párt, merhogy a FIDESZ nem az, ahhoz túlságosan is cuclista, etatista a gazdaságpolitikája. A KDNP-ről nem nyilatkozom, Semjén és Mikola max. Torgyán pótléknak jók Orbán mellé, csak nem olyan viccesek. Az MDF meg szavakban jó irányba tapogatózik, tettekben viszont vergődik a túlélésért, kakukktojásnak jók csak egyelőre.
- egy rendes liberális párt, az SZDSZ egyszerre impotens ("rendbeteszi az egészségügyet", "adócsökkentés" haha) másrészről számomra érthetetlen okokból rá van cuppanva évek óta a maszopra. (A korrupciós ügyeket még nem is említettem.) Hát ilyen fostalicska húzások után, mint ez a másolt szarság ne nevezze magát liberálisnak, hogyha nem repülnek fejek és nincs nyilvános bocsánatkérés.

Kapják be, de komolyan mosmá. Az embert ilyenkor megkísérti a gondolat, hogy beálljon hardcore libertáriusnak és behintse sóval a minisztériumok helyét.

A liberális, konzervatív, baloldali, jobboldali, szocialista és egyéb jelzők használatát pedig EU szinten kéne szabályozni, mint a csokoládét vagy a pálinkát. Ha nem felel meg a kritériumoknak, akkor ne nevezhesse magát csokoládénak, csak kakaós tejtáblának.

Apdét: Index cikk ugyanerről.

A Társaság a Szabadságjogokért elemzése.

3 megjegyzés:

  1. "A liberális, konzervatív, baloldali, jobboldali, szocialista és egyéb jelzők használatát pedig EU szinten kéne szabályozni, mint a csokoládét vagy a pálinkát. Ha nem felel meg a kritériumoknak, akkor ne nevezhesse magát csokoládénak, csak kakaós tejtáblának."

    nyenyec, félelmetes, mennyire egyetértünk néha, vmi nagyon hasonlót én is leírtam már több helyen... de az EU-s szabályozós ötletedhez annyit tennék még hozzá, hogy a "konzervatív" és "liberális" jelzők tkp. szeintem nehezen lennének definiálhatóak, mert ezek nem abszolút fogalmak, hanem valamihez viszonyítva vagy az egyik, vagy a másik valami. és ez a középpont, amihez viszonyítjuk, pl. Európában jóval inkább balra esik, mint az USA-ban, amik itt vannak pártok, azok a legdurvábbakat (Semjénék, stb.) leszámítva mind liberálisnak számítanak az amerikaiakhoz képest, amik viszont mind liberálisak pl. a Közel-Kelet pártjaihoz képest, és ami még az EU-hoz képest is liberálisnak mondja magát (szadesz pl.) az már inkább az anarchizmus felé hajlik... szóval kíváncsi lennék, te hogy fogalmaznád meg egy szabályzatban, mi a "konzervatív" és mi a "liberális"...

    na, politizálást mára befejeztem, el se kellett volna kezdenem, a wikin feltett kérdésed sokkal érdekesebb :) Boldog karácsonyt!

    VálaszTörlés
  2. amúgy a google tényleg felvásárolta ezt a blogoldalt? (= meg lehet adni itt a jelszómat, ha kéri meg minden? :)

    VálaszTörlés
  3. Alensha, az EU szabványok értelemszerűen csak az EU-n belül érvényesek. :)

    Igen, a Google már régóta elkezdte integrálni a blogger-t, én már hónapok óta a google accountommal használom.

    VálaszTörlés