2006. december 18.

A kis fütyi, mint a bosszú eszköze

Azoknak a nyugati polgároknak, akiknek a munkahelyei Indiába vándoroltak némi elégtételt okozhat a tudat, hogy úgy tűnik, a kiszervezett munkájukat végző indiai kollégáik fütyije kicsi. BBC: Condoms 'too big' for Indian men (Die einzige richtige Freude ist Schadenfreude.)

Ennél proaktívabban is ki lehet használni a férfiagynak azt a területét, ami a versengő hímek péniszméretével foglalkozik. Az Economist blogjában olvasható Michael Crichton (Androméda törzs, Jurassic park és számos más bestseller szerzője) és Michael Crowley vitája a globális felmelegedésről, amely során annyira ádáz ellenfelek lettek, hogy Crichton egyik könyvébe ("Next") beleírta Crowley figuráját "Mick Crowley" fantázianéven, akinek lakhelye, foglalkozása és végzettsége is véletlenül megegyezik a fent említett úriemberével. Crowley a könyv fő történetéhez nem kapcsolódó kis kitérő szerint nemcsakhogy megerőszakolt egy 2 éves kisfiút, de a péniszméret fronton is kihívásokkal küzd.

Én szerettem Crichton könyveit annak idején (tinédzserkoromban), de ekkora primitív tetűséget csinálni azért már gáz. Ehhez képest az igazi Crowley teljesen higgadtan és kimérten válaszolt, övé a pont.

7 megjegyzés:

  1. Kripton bácsi zseniálisan odabaszott, nem hogy csak megalázta, de jó nagy publicitást biztosít az amúgyis valószínüleg trágya könyvéhez. Tegyük hozzá, hogy Kripton bácsi a globális felmelegedést hájpnak tartja és ez nagyban befolyásolja a véleményalkotókat ( az itteni fórumon irdogálókat is :) mint pl. engem aki szerint is hájp a globális felmelegedés, ezért "véjtogó kripton báci" :)

    VálaszTörlés
  2. Háát, nem tudom, hogy a tojásfejeken kívül foglalkozik-e még valaki ezzel az üggyel. Szerintem Crichton léptékben mérve epszilon ez a publicitás.

    Én egyébként nem "zseniális"-nak, inkább szánalmasan gyerekesnek tartom ezt a húzását.

    A globális felmelegedésnél meg érdemes megkülönböztetni, hogy valami "hype", azaz túlzott jelentőséget tulajdonítanak neki attól, hogy valami nem létezik, vagy ártalmatlan.

    Attól, hogy túlzott jelentőséget tulajdonítanak mondjuk az AIDS-nek más, sokkal gázosabb betegséghez képest nem jelenti azt, hogy nem veszélyes, vagy egyáltalán nem kell vele foglalkozni.

    VálaszTörlés
  3. Hájp, számomra itt azt jelenti, hogy sok pénzt ölnek marhaságokba, mint pl. pár grammal csökkenteni valamilyen káros anyag kibocsájtását, közben pl. erdő tüzek okádják magukból ugyanazt ami ellen nem sokat tehetünk hiszen ez a természet rendje. Persze foglalkozzanak vele a tudósok, lehet pénzt költeni kutatásra, de nem kellene túl nagy pénzeket költeni a regulára, mint pl. a sarokba szorított terminátor kaliforniában. A pénzt inkább az arabok megregulázására kellene költeni.

    VálaszTörlés
  4. Zsoltibá, abban egyetértünk, hogy óriási idiotizmus-koncentráció megy a globális felmelegedés, meg a környezetvédelem körül.

    A Bullshit!-ben van egy környezetvédős epizód, amikor minden környezetvédővel aláíratják, hogy be kell tiltani a dihidrogén-oxidot, mert a nagyvállalatok már beleteszik az ivóvízbe, meg az ételekbe, meg a permetezőanyagba, meg mindenbe.

    Mindenki szó nélkül aláírja bármiféle kérdeződés, vagy tájékozódás nélkül.

    Ehun van e:

    Bullshit: Environmental Hysteria

    Jószándékú, tökéletesen tájékozatlan emberek.

    VálaszTörlés
  5. ögrí. küldeném a kis tüntető köcsögöket a picsába az amazon mellé fát vágni, hiszen még csak 20%-át vágták ki :)

    VálaszTörlés
  6. Na, megneztem ezt a bullshitet, mokas, de azert a kedves musorvezetok atesnek neha a lo tuloldalara. Azt sugalljak, hogy semmi baj nincs a kornyezettel, ami kurvara nem igaz. Konkretan azt mondja, hogy a vizek ugyanolyan tisztak, mint... akarmikor, eljohetnenek szetnezni keleteuropaba...

    VálaszTörlés
  7. Szó, a Bullshitben majdnem mindig totálisan elfogultak a tárgyalt jelenséggel *szemben*. Ha látsz pár epizódot, akkor ezt megtanulod és beépíted abba, hogyan nézed a továbbiakat.

    Szóval igen, elfogultak, sokszor túloznak, sőt, tévednek, de ezt el lehet fogadni és attól még nagyon vicces marad a műsor. :)

    VálaszTörlés