2006. december 30.

Amen break

Akit kicsit is érdekel a hip-hop, az elektronikus zene vagy a szerzői jog, az szerintem érdekesnek fogja ezt találni. Sőt, az is, akit nem.


Hundreds of tracks, dozens of DJs, a number of clubs and events, in effect, an entirely subculture, based on this one drum loop. I mean... based on 6 seconds from 1969. What is it about the Amen break, what's the fascination?


9 megjegyzés:

  1. Sehol másutt nem tudtam neked kulturált üzenetet hagyni, szóval bocs. E-mailt szeretnék neked írni, olyan sztori, hogy a hajad is égnek áll. Szerintem. Ha érdekel, légyszi írj egy mailt a trychydts@gmail.com címre.

    VálaszTörlés
  2. Valami on-topicabb: hogy hivjak a power puff girlsben a dobutemet ami percekig szokott menni magaban?

    VálaszTörlés
  3. király post! :)
    megérte a 20 percet.

    VálaszTörlés
  4. szerintem túl lihegik ezt kopirájt problémát, legközelebb majd azért sírnak, hogy a nagy feka dobmester 1 másodperces mintáját lopták el, mert bizonyára ő az első ember aki kétszer ütötte meg dobot ilyen formába. de azért jó volt halgatni egy kis dzsangelt meg draménbézt :)

    VálaszTörlés
  5. Zsoltibácsi, itt ugye copyrightilag az a gáz, hogy kisajátítták a cégek a zenéket és ma már nem tudnád törvénysértés nélkül elindítani a jungle mozgalmat, hacsak nem perkálsz nekik nagy zsíros pénzeket.

    VálaszTörlés
  6. értem én, nekem is fáj, hogy nem én kaszálok nagyot ezeken a hangmintákon :) De új mozgalom új dolgokon fog alapul hiába ülnek a kopirájton a multik és halott dzsangel műfaj pénzesítői. Szóval faszság sírni mind két oldalon ez az élet redje, digitális evolúció. Szerintem jútúbot is valahol az szülte, hogy az emberek ráuntak a kopirájt filmekre és inkább egymást nézik

    VálaszTörlés
  7. ja és ha valaki nem ismerné az okosságot:
    http://www.di.fm/edmguide/edmguide.html

    VálaszTörlés
  8. Zsoltibácsi, nem tudom elmondani olyan szépen, hogy miért nincs igazad mint a Lessig bácsi. :)

    A mostani copyright egy kalap szar és egyre rosszabb.

    VálaszTörlés